Nowe stanowiska dla specjalistów BioMaru

Zgodnie ze strategicznymi aspiracjami rozwoju, BioMar tworzy obecnie czwarty dział odpowiedzialny za działalność w Azji, w tym w Wietnamie i Chinach. François Loubère, posiadający ponad trzydziestoletnie doświadczenie w akwakulturze, obejmie stanowisko Wiceprezesa ds. Azji, podczas gdy Luis García Romero przejmie funkcję Dyrektora Zarządzającego ds. Zachodniej części basenu Morza Śródziemnego i Afryki.

Po ogłoszeniu nowego partnerstwa z Viet-Uc w Wietnamie, BioMar dokonał zmian w kierownictwie firmy, powołując Wiceprezesa ds. Azji. Osoba ta będzie wyznaczać strategiczny kierunek dla regionu oraz wspierać integrację i dalszy rozwój naszych działów.

"Nowy dział jest kamieniem milowym dla naszego rozwoju. Dzięki temu w zarządzie znajdzie się osoba, której działania skoncentrują się na tym regionie. Oczekujemy, że ta zmiana przyspieszy rozwój naszych działów biznesowych i umożliwi szersze działania komercyjne w tym regionie", wyjaśnia Carlos Diaz, Dyrektor Generalny Grupy BioMar.

Dzięki ponad trzydziestoletniemu doświadczeniu zdobytemu w firmie BioMar oraz w branży akwakultury, François Loubère odegrał kluczową rolę w budowaniu działu odpowiedzialnego za zachodnią część basenu Morza Śródziemnego i Afryki. Przyczynił się on także do realizacji kilku strategicznych projektów BioMaru. François Loubère dołączy do Komitetu Wykonawczego Grupy BioMar.

Po tej zmianie, Luis García Romero, obecnie Dyrektor Handlowy ds. Zachodniej części basenu Morza Śródziemnego i Afryki, obejmie stanowisko Dyrektora Zarządzającego w tym dziale. Pracując w Grupie BioMar zaledwie dwa lata, Luis zdążył udowodnić, że jest świetnym specjalistą w zakresie działań komercyjnych, który szybko poszerza swoją wiedzę i bardzo dobrze rozumie branżę, w której pracuje.